Kreativni vrtlog
111

VIDEO / Bend The Last Location snimio promo video za pjesmu Zaboravi

Klix.ba
The Last Location, progresiv rock sastav iz Sarajeva, nakon tri singla, objavljena početkom godine, nastavlja s novim ostvarenjima. Izdali su i četvrti singl "Zaboravi", ujedno njihov drugi na bosanskom jeziku nakon pjesme "Jedan znak".

"Uletjeli smo u kreativni vrtlog i pokušavamo to iskoristiti što je bolje moguće. Uzbuđeni smo zbog toga što je pjesma na bosanskom jeziku i očekujemo dobre reakcije s obzirom na to da fanovi iz BiH i iz Srbije sa nestrpljenjem čekaju da čuju nove stvari The Last Locationa. Već sredinom ovog mjeseca vraćamo se u studio, a u julu će nam se pridružiti i Carmen Rizzo. Osim te saradnje, u planu je i radi se aktivno na saradnji sa nekim drugim evropskim imenima koje nećemo odmah otkrivati", rekao je Muhamed Latić, giratista benda.

Bend je u proteklom periodu radio i sa sarajevskom grupom Concept Chelia na zanimljivim projektima. Naravno, ljeto je rezervisano i za žive svirke. Za ovu pjesmu su, prilikom snimanja, članovi benda napravili i promo video koji potpisuje Bakir Fazlić. Muziku, tekst i aranžman potpisuje The Last Location, a produkciju su radili Ashar Kurtović Hari i Denis Čabrić.