S drugog albuma
81

Bend Sunday Stories objavio spot za pjesmu "Lice"

I. S.
Bh. bend Sunday Stories objavio je spot za pjesmu "Lice" s drugog studijskog albuma.

U snimanju spota su učestvovali bh. nfluenseri i mladi glumci.

"Ja sam se toliko igrala tokom procesa stvaranja teksta za pjesmu 'Lice'. Nadam se da će se upravo ta emocija prenijeti na naše, ali i nove slušatelje Sunday Stories. Dodatno, obuhvatili smo i poruku u kojoj se mnogi mogu pronaći. Ne vrijedi gubiti vlastiti identitet, ni za koga, ni u kojem momentu, čak ni kada smo u odnosu sa nekim najsretniji na svijetu. Neću lice tvoje, jer ako mi daš svoje, bit ćemo o bez lica oboje. To je poenta koja se ne treba tumačiti dalje. Kada smo to ustanovili i utvrdili, hajmo se zabaviti. Ne može i ne treba svaka pjesma biti poput pjesme 'Svijet'", rekla je pjvačica Nina Babić.

Pjesma je ipak rezultat zajedničkog rada Sunday Stories te su autori muzike i aranžmana pjesme "Lice" svi članovi Sunday Stories.

"Zato i govorimo u množini sve vrijeme. Tekst pjesme je samo jedan dio cjelokupnog paketa svake pojedinačne pjesme. Muziku pjesme i smjer u kojem će ići kreiramo svi zajedno, svako na svoj način. Pričajući o zajedništvu, ne smijemo zaboraviti spomenuti našeg muzičkog producenta Đanija Pervana koji uvijek toliko doprinese zvuku Sunday Stories. Sunday Stories možda zvuči pop, ali je daleko od toga. Ne želimo se ograničavati žanrovski, jer je muzika živa i evoluira konstantno", naveli su.

Spot za pjesmu Lice je sniman u saradnji sa bh. glumcima Mateom Mavrak, Filipom Radovanovićem i Sašom Krmpotićem, kao i influenserima Ajdinom Fejzićem iz Tuzle, Iman Karović iz Sarajeva, Sunčicom Šanjević iz Mostara, muzičarkom i influensericom Arianom Piknjač iz Sarajeva, Eminom Tsili i Mimom Tastić. U spotu se učestvuje i street art plesač Benjamin Zametica.

"Bilo nam je važno da svima pružimo dobar provod, tako da su scene plesa snimane spontano, bez forsiranja, dok su glumci imali nešto veće izazove, naročito Matea Mavrak, koja aktivno sarađuje sa Sunday Stories, kako ispred tako i iza kulisa. Ako se mi zabavljamo tokom snimanja spota, onda je izvjesno da se osoba koja gleda spot zabavi sa nama. Svjesni smo koliko smo sretni što smo imali priliku da sarađujemo sa ovim mladim ljudima iz cijele Bosne i Hercegovine. Uvijek je lijepo sarađivati sa ljudima nebitno jesu li influenseri ili ne. Ekipa sa kojom smo radili pružila je dobru atmosferu tokom čitavog snimanja", kazali su.

Sunday Stories su spot snimali na čak tri lokacije u Sarajevu, u apartmanima Olympic ‘84, na Akademiji likovnih umjetnosti, kao i u sarajevskom ateljeu Figure.

"Moramo da kažemo koliko smo zahvalni na ustupljenim prostorima, koji nisu slučajno izabrani, kao i na glavnom partneru spota, softverskoj kompaniji TOB. Sve što smo htjeli jeste da u spotu za pjesmu 'Lice' vidimo mnogo boja i mode, predivne, različite ljude i jedinstvene sarajevske ambijente, što ne bi uspjeli postići bez naših partnera i bez našeg stalnog saradnika Eldara Muhića koji je montirao sve kadrove u jednu cjelinu", naveli su.

Dok slušatelji uživaju u objavljenim pjesmama drugog studijskog albuma Sunday Stories, ekipu očekuje mnogo aktivnosti ove godine.

"Osim što trenutno snimamo novi spot, tokom ljeta smo pozvani da održimo koncerte na nekim od kultnih bh festivala, ali i na jednom posebno važnom festivalu van BiH. Iako još uvijek nismo u mogućnosti da vam zvanično otkrijemo datume i lokacije, želimo da se zahvalimo na interakciji i podršci koju nam slušatelji konstantno pružaju. Mi privodimo kraju snimanja ovog albuma, a već razmišljamo o narednom. Svi su dobrodošli da se pridruže priči i ideji Sunday Stories", zaključili su.