Odlična zabava, muzika i druženje
0

Bend Plišani Mališan osvojio 4. Jelen Demofest

Sarajevo-x.com
Aesthetic Empathy
Četvrti Jelen Demofest je po mnogima bio najbolji do sada. Zadovoljni su demo bendovi, revijalci, organizatori i što je jako bitno, prisutna publika.

Predstavila su se 24 odlična demo benda. Promovisane su knjige i video spotovi, pravljeni su instrumenti od odbačenih materijala, sviralo se, družilo i pričalo. Publika je uživala uz Threesome, Kurire i Prežderane. Diva Kelis je viđena na djelu, organizovano je druženje sa Trickyem, a publika je uživala u njegovom nastupu.

Skindred je također "prodrmao" prisutne. Proglašeni su pobjednici, a "izmišljena" je još jedna nagradu: Party je nastavljen uz četiri sjajna DJ-a, Iana Pooleya, Andy Warda, Big Buda i Neconea.

Žiri je ove godine imao najteži posao do sada, prvobitni plan da dalje prođe šest bendova ubrzo je izmijenjen. U finalnoj večeri takmičilo se čak dvanaest bendova. Svi finalisti su bili uzuzetno kvalitetni i bilo kod od njih je mogao odnijeti titulu najboljeg. Nijanse su odlučile, upravo iz tog razloga direktorica Festivala, Brankica Janković, je u posljednji čas oformila još jednu nagradu za četvrto mjesto koju su primila čak četiri benda.

Prvo mjesto su osvojili Plišani Mališan iz Gornjeg Milanovca, drugo mjesto Big Bug iz Pirota i treće mjesto Aesthetic Empathy iz Sarajeva.

Četvrto mjesto zasluženo su podjelili bend Nova iz Novog Sada, Bitipatibi iz Beograda, The Schtrebers iz Beograda i Indigo Pop iz Podgorice.

Sada slijedi produkcija albuma, snimanje video spota i realizacija ostalih nagrada. Kiša nije spriječila da se publika dobro zabavi i dočeka nove pobjednike.