Spot sniman u Sarajevu
140

Bend NOBS i Lejla Piljević objavili novu instrumentalnu izvedbu "Motivi sa Balkana"

L. R.
Bend NOBS (Foto: Ensad Adilović Kinez)
Bend NOBS (Foto: Ensad Adilović Kinez)
Bend NOBS i violinistica Lejla Piljević Kezo nedavno su objavili instrumental pod nazivom "Motivi sa Balkana", a za tu prigodu uradili su i spot.

Kako navodi bosanskohercegovačka violinistica Lejla Piljević Kezo, radi se o kompoziciji koja je nastala tokom nastupa uživo zajedno s bendom NOBS. Pjesma je nastala tokom dužeg perioda, a reakcije publike su bile odlične.

Instrumental "Motivi sa Balkana" sniman je u studiju Amadeus kod Marina Meštrovića, koji je bio zadužen za miks, dok aranžman potpisuje Kenan Imamović.

Kadrovi spota su snimani u Sarajevu, a za režiju je bio zadužen Anis Mujanović. Kamermani su bili Jasmin Spahić i Samir Kadić, a za šminku je bila zadužena Naida Đekić. U spotu glume Husein Džirlo, koji je inače vlasnik poznate sarajevske čajdžinice Džirlo te legenda sarajevskih ulica Ćiro.

"Mislim da je spot jako veseo i zabavan. Tu večer kada smo snimali, ni veliki minusi napolju nas nisu spriječili da se smijemo tokom snimanja. Svidjela mi se Anisova ideja da u spotu sudjeluju ljudi koji su pravi simboli grada Sarajeva, a najinteresantnije je to što su slučajni prolaznici željeli da plešu uz našu melodiju, tako da su i neki od njih u kadrovima", izjavila Lejla Piljević Kezo.

Inače, bend NOBS je jedan od najtraženijih sarajevskih bendova, a pored nastupa u BiH, imaju pozive za nastupe širom regiona i Evrope. Lejla Piljević Kezo navodi da bend čine vokal, bubnjevi, bas gitara, gitara, klavijature, harmonika i violina, a kaže i da je NOBS postao sinonim za dobru zabavu u Sarajevu te da publika uskoro može očekivati još mnogo iznenađenja.