Noć Đoletovih pjesama u Slogi
83

FOTO+VIDEO / Bend (Ne)normalni Balašević se emotivnom svirkom oprostio od Sarajeva

Piše: T. S.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
"K'o uklet jedrenjak u gusti, modri mrak uranja kolodvor, o, dobra noć Sarajevo", pjesma je kojom su članovi (Ne)normalni Balašević tribute banda započeli oproštajni koncert u sarajevskoj Slogi. Do kasnih sati obožavatelji Đorđa Balaševića uživali su u njegovim predivnim pjesmama, pjevali i plesali.

(Ne)normalni Balašević tribute band izgubio je dozvolu za izvođenje pjesama velikog kantautora Đorđa Balaševića, no odlučili su napraviti oproštajnu turneju. U sarajevsku Slogu došli su kao dobri, stari gosti donijevši publici poklone - CD-ove sa svojim autorskim pjesmama.

Sarajlijama su priredili noć za pamćenje. Nekoliko sati svirali su Đoletove pjesme - "Ne volim januar", "Nema više benda kao Neoplanti", "Vasa Ladački", "Citron pjesmu", "Provincijalku", "Ilonu", "Jednom su sadili lipu", a nakon što su se vratili na bis ispunjavali su želje publike te odsvirali "Galiciju", "Ćaletovu pesmu", "Nedostaje mi naša ljubav"....

Publici su predstavili i dvije svoje autorske pjesme, s obzirom da uskoro više neće biti (Ne)normalni Balašević tribute band, već samo (Ne)normalni te će svirati isključivo svoje autorske pjesme.

Na bini im se pridružio i sarajevski tribute to Balašević bend - Tajni gaz, koji je odsvirao nekoliko pjesama.

S obzirom da se bas gitarista (Ne)normalnih Srđan Stojanac razbolio, zamijenio ga je Arman Alatović iz Tajnog gaza te je svirka trajala do kasno u noć.

Večer ispunjena emocijama, predivnim pjesmama, plesom i druženjem je ipak bila prekratka za istinske zaljubljenike u djelo poznatog kantautora iz Vojvodine, te se na kraju publilka razišla puna divnih utisaka, ali i tužna jer više neće imati priliku da slušaju kako (Ne)normalni izvode Đoletove pjesme.