Živjeti slobodno
17

Bend Letu štuke svira u Prijedoru u povodu dana pobjede nad fašizmom

Klix.ba
U Prijedoru će ove godine u organizaciji UG Sloboda i Omladinskog savjeta Prijedor biti obilježen Međunarodni dan pobjede nad fašizmom. Tim povodom u Ljetnoj bašti Prijedor 4. maja bit će održan koncert sarajevskog benda Letu štuke.

UG Sloboda u saradnji sa partnerima ove godine program obilježavanja ovog značajnog historijskog datuma koji je prvenstveno usmjeren na njegovanje i očuvanje tradicije antifašizma, osim u Banjoj Luci realizovat će i u Prijedoru. Bit će to prilika da se i mladi iz ovoga grada uključe u aktivnosti i doprinesu promociji i očuvanju vrijednosti antifašističke borbe.

Sarajevski bend Letu štuke jedan je od najpopularnijih bendova ne samo u BiH nego i na regionalnoj muzičkoj sceni. Na nastupu u prijedorskoj Ljetnoj bašti 4. maja publika će biti u prilici da uživa u nekim od njihovih najvećih hitova kao što su: "Šutiš", "Mjesto za dvoje", "Minimalizam"...., a predstavit će i dva nova singla "Bože zdravlja" i "Supermarket" sa četvrtog po redu studijskog albuma čiji se izlazak očekuje ove godine. Novi singlovi koje je publika odlično prihvatila već su našli svoje mjesto na regionalnim muzičkim listama.

Foto: Dejan Škripina
Foto: Dejan Škripina

Ulaznice za ovaj koncert već su u prodaji po cijeni od 5 KM i mogu se kupiti u Caffe baru Intermezzo, kao i u Caffe Tamaris u Prijedoru.

Nakon nastupa benda Letu štuke u Prijedoru 4. maja, program događaja "Živjeti slobodno" nastavlja se u Banjoj Luci kada će se 8. maja na tvrđavi Kastel nastupiti Jinx, TBF i S.A.R.S. Podsjećamo da se ulaznice za ovaj događaj po cijeni od 7 KM u pretprodaji i 10 KM na dan koncerta mogu kupiti u Klubu studenata Banja Luka – KSB; Peckham pubu, kao i preko prodajnog servisa kupikartu.ba.

Sve informacije i novosti o događaju možete pratiti na zvaničnoj FB stranici.