{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bend Letu štuke predstavio singl "Bočice": "Predizborna" pjesma primjenjiva na regiju

18.7.2018. u 12:06
41
15
Bend Letu štuke predstavio singl "Bočice": "Predizborna" pjesma primjenjiva na regiju
41
 
Članovi benda Letu Štuke, pored gustog rasporeda koncertnih nastupa, ljeto koriste za završno snimanje svog četvrtog studijskog albuma čiji je izlazak najavljen za oktobar.
Nakon zapaženih "Bože zdravlja" i "Supermarket", za treći službeni singl odabrana je pjesma "Bočice", još jedna bravurozna muzička numera iz pera Dine Šarana, jednog od vodećih autora regije.

"To je prava 'predizborna' pjesma i primjenjiva je na regiju iako se njen tekst izvorno obraća BiH. Namjerno smo se odlučili na lirycs video, upravo zbog njenog sadržaja. Ona nastavlja niz koji čine 'Minimalizam', 'Tesla' te 'Brojevi računa', singlovi s naša prethodna tri albuma. Muzičko pitka siguran sam da će naći put do naše stare, ali i nove publike, a i smatram je jednim od najradiofiničnijih songova s predstojećeg albuma", rekao je Šaran o pjesmi koju prati lyrics video u režiji Branka Vekića.

Dino kaže kako se nalazi u veoma kreativnoj fazi i otkriva da će dugoočekivani album biti raznolik, kombinacija analogije i elektronike, prožet socijalnim i ljubavnim temama u skladu s vremenom.

Za kraj godine Letu štuke najavljuju veliki sarajevski koncert kojim će i službeno biti obilježena promocija albuma. Nakon spektakularnog nastupa na ovogodišnjem Sarajevo Beer Festivalu, solistički koncert koji će biti održan u Domu mladih je bio logičan slijed. Ne sumnjamo kako će u novembru Dino Šaran s osvježenom postavom, uz nove pjesme, a i njihove najveće hitove, poetski snažne "Šutiš", "Mjesto za dvoje", "Minimalizam", "Tesla", "Bella dona", "Sunce" i mnoge druge zapaliti Dom mladih.

Velikom koncertu u Sarajevu će, između ostalog, prethoditi nastup na Kaleidoskop festu u Tuzli 21. jula i nastup na Beer festu u Beogradu 17. augusta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: