18.06. u Kinu Bosna
0

Bend L'Esprit Du Clan prvi put u Sarajevu

Sarajevo-x.com
U četvrtak, 18. juna u sarajevskom Kinu Bosna će se održati koncert francuskog benda L'Esprit Du Clan što je svakako odlična vijest za sve ljubitelje hardcorea i punka.

L'Esprit Du Clan je metalcore bend iz pariškog predgrađa Saint-Denis nastao početkom 90-ih godina, a iza sebe imaju snimljen jedan EP, te četiri albuma,"Chapter 0", "Chapter 1", "Chapter 2", "Chapter 3" , te pogodite - "Chapter 4".

L'Esprit Du Clan u svojim pjesmama kritikuje moderno društvo, no nerijetko obrađuje teme kao što su ljubav, život i smrt. U Francuskoj su stekli veliku popularnost i zbog tekstova na domaćem jeziku budući da veliki broj bendova danas piše pjesme na engleskom jeziku.

Uz L'Esprit Du Clan, u kinu Bosna će u četvrtak kao predgrupa nastupiti sarajevski bend Flatline koji se upravo vraća sa svoje treće evropske turneje.

Koncert počinje u 20 sati.

Dan prije, 17.06., L'Esprit Du Clan će uz domaću podršku, tuzlanski Hobson's Choice, nastupiti u tamošnjem klubu Palma. Bend Hobson's Choice će tu večer promovisati i svoj prvijenac 'With Brute Force'.