|

Bend Last Location gost Plavom orkestru u Domu sportova u Zagrebu

Bend Last Location gost Plavom orkestru u Domu sportova u Zagrebu
61
Klix.ba
17.2.2018. u 13:03
8
komentara
61

dijeljenja
Bend Last Location gost Plavom orkestru u Domu sportova u Zagrebu
Najveća koncertna atrakcija u regiji Plavi orkestar na turneji "Everblue", koja je trijumfalno počela kod Vječne vatre u Sarajevu, nastavila se na beogradskom ušću i Zürichu i sve ih rasprodala, u istom tempu nakon Ljubljane (Arena Stožice) nastavlja se u Zagrebu (subota, 17.2. Dom sportova). Kao gosti nastupit će sarajevski bend The Last Location.
"Izuzetno nam je drago što smo dobili poziv Plavog orkestra da im se pridružimo na Everblue turneji. Pored toga što je Orkestar, kao jedan od najuspješnijih bendova ovih prostora sinonim za šarmantni sarajevski pop rock osamdesetih i za kvalitet muzike koja dolazi iz Sarajeva, lično smo vezani uz Plavi orkestar. Iako je danas naš zvuk drugačiji, dok smo kao sarajevski srednjoškolci kretali na naše muzičko putovanje kultni albumi Orkestra su formirali naše muzičko biće. Zbog toga su nam ovi koncerti sa Plavcima još draži. Radujemo se koncertu u Domu sportova gdje ćemo zagrebačkoj publici predstaviti naš aktuelni materijal. Bit će to odličan koncert", poručili u iz benda.

Publika u Domu sportova uživat će i u najprestižnijem zvučnom sistemu na svijetu, revolucionarnom ozvučenju ANYA poznatog američkog proizvođača EAW (Eastern Acoustic Works). Do sada je na turneji "Everblue" Plavi orkestar gledalo 150.000 ljudi.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...