Prvi singl
221

Bend Jindasi predstavio spot za pjesmu "Ovej i Aras" satkanu od žargona i uzrečica

Klix.ba
Bend Jindasi koji je formiran u januaru prošle godine kao potreba da se kreira eksperimentalna muzika, bez žanrovskog ograničenja, predstavio je video za pjesmu "Ovej i Aras", prvi singl s njihovog albuma prvjenca.

Krajem prošle godine bend Jindasi završio je materijal za svoj debitantski album, ovog mjeseca potpisao je ugovor za izdavaštvo s Muzičkom produkcijom BHRT-a.

"Ovej i Aras", prvi singl s njihovog albuma prvjenca, inspirisan je pozorišnim tekstom "Bajka o Sarajevu" autora Gorana Simića. Pjesma je satkana od žargona i uzrečica i opisuje neke od svakodnevnih situacija i pozitivnih osobina lokalnog stanovništva. Iskorišten kao metafora "Ovej i Aras" kreira jednu pozitivnu sliku o mentalitetu i pozitivnim navikama bilo koje urbane sredine na Balkanu.

Pjesma je snimana u studiju Muzičke produkcije BHRT-a "Esad Arnautalić" pod producentskom palicom Željka Pancha Škarića i tonskih realizatora Lejle Gabele i Nijaza Kurtalića. Mix i mastering je urađen u studiju Antika, a potpisuju ga Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović iz benda Konvoj.

Autor spota je Midhat-Ibrahim Memija koji je Oveja i Arasa smjestio u današnje vrijeme, kroz simboliku oslikava sukob između njih dvojice te razloge sukoba koji su itekako prisutni i u današnjem vremenu.

Članovi benda su Narcis Zečić (flauta i vokal), Benin Mujkić (truba i back vokal), Mirza Salković (gitara), Kemal Herenda (bas gitara) i Rifet Čamdžić (bubnjevi i perkusije).

Nakon pjesme "Ovej i Aras" bend završava snimanje videospota za pjesmu "Slušaj" koji će premijerno biti prikazan u martu ove godine. Kompletan album će biti objavljen najesen ove godine u izdavaštvu Muzičke produkcije BHRT.