"Skok u plićak"
37

Bend Jindas predstavio spot za pjesmu koja govori o odlasku Bosanaca na more

Klix.ba
Bend Jindas objavio je videospot za pjesmu "Skok u plićak" koja se nalazi na njihovom albumu prvjencu. Riječ je o satiričnoj ska-etno pjesmi koja je praćena tematskim videospotom, a koja govori o odlasku Bosanaca na more, njihovim putešestvijama i problemima s kojim se susreću.

"Tematika naših tekstova govori o svakodnevnici običnog čovjeka, njegovom okruženju i problemima s kojim se susreće. Pjesma 'Skok u plićak' je proživljena situacija o problemima s graničnom policijom, zagubljenim pasošem, te ilegalno uvezenom paradajzu i šteki cigareta zbog kojih strepite na graničnom prelazu. Koga uhvate na granici, taj mora da se odluči na težak i mukotrpan put preko Svitave, te pronađe svoje mjesto pod suncem u Neumu" poručuju članovi benda Jindas.

Pjesma je izdata pod markicom Muzičke produkcije BHRT-a, a producent pjesme je Željko Pancho Škarić. Režiju i scenarij videospota potpisuje Eldar Muhić, dok su miks i master radili Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović u studiju “Antika”. Pored članova benda, u videospotu se pojavljuje i mlada hrvatska glumica Martina Mandek.

Bend će tokom ljeta napraviti mini turneju po festivalima u Bosni i Hercegovini kako bi predstavili kompletan materijal s albuma. Album će izaći najesen zajedno s videospotom za pjesmu "Andaluzija".