Muzika
0

Bend Funhouse prvi finalist programa Jäger Music Night 2013.

Klix.ba
U prvom muzičkom duelu programa Jäger Music Night 2013. održanom u banjalučkom klubu DFK pobjedu je odnio bend Funhouse, te se tako plasirao direktno u finale. Snage su odmjerili sa bendom The Skyflyers, ali glasovi publike, koja je bila jedini žiri, odlučili su pobjednika.

Bendovi su nastupali po 30 minuta i tako predstavili svoje repertoare, a potom je publika glasala za njih putem glasačkih listića koje su im podijelile atraktivne Jägerete. Dok su se listići prebrojavali, nastupili su specijalni gosti – hrvatska grupa Elemental. Publiku su oduševili izvedbom pjesama sa svog posljednjeg albuma "U redu je", ali i drugim hitovima.

Samom koncertu prethodila je dnevna zabava u Vodenom parku "Aquana", a posjetitelji su uživali u svirci benda Kul BO, Jägermeister igrama na iPadima, druženju s Jägeretama, koktelu Jäger Fresh, a okušali se i u sviranju bubnjeva i osvojili nagrade.

Bend Funhouse pobjedom u prvom muzičkom duelu programa Jäger Music Night 2013 plasirao se direktno u finale koje će biti održano u Sarajevu, te time nastavio borbu za glavnu nagradu, a to je snimanje prvog albuma.

Druga dva finalista također će biti izabrana u muzičkim duelima koji će biti održani u Tuzli i Mostaru.

Također, podsjećamo sve posjetitelje muzičkog duela da posjete Facebook stranicu Jägermaister Bosna i Hercegovina, gdje će uskoro biti objavljene fotografije i videoklipovi s koncerta.

Sve dodatne informacije o programu Jäger Music Night možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba.