Muzika
63

Bend Floridus posljednji finalista programa Jäger Music Night 2013

Klix.ba
Treći finalista programa Jäger Music Night 2013 je bend Floridus koji je u muzičkom duelu održanom u okviru Mostar Summer Festa snage odmjerio sa bendom Otisak. Presudu su donijeli glasovi publike koja je kao jedini žiri odredila pobjednika.

Bendovi su nastupali po 25 minuta i tako predstavili svoje repertoare, a potom je publika glasala za njih putem glasačkih listića koje su im podijelile ljubazne Jägerette. Dok su se listići prebrojavali, nastupio je bend iz Ljubuškog Siledžije, koji je ujedno i pobjednik programa Jäger Music Night 2010. godine.

Nakon Siledžija nastupili su i poznati bh. bend Zoster, a nakon njih i Hladno pivo. Zoster je mostarsku publiku rasplesao i "ljetnim" ritmom i uveo u koncert Hladnog piva koji je energičnim nastupom zatvorio prvo veče Mostar Summer Festa.

Također, u okviru Chill-out zone posjetitelji su tokom koncerata imali priliku uživati u Jägermeister igrama na iPadima, druženju s Jägeretama, koktelu Jäger Fresh, a okušali se i u sviranju bubnjeva i osvojili nagrade.

Bend Floridus se pobjedom u trećem muzičkom duelu programa Jäger Music Night 2013 plasirao direktno u finale koje će biti održano u Sarajevu, te time nastavio borbu za glavnu nagradu, a to je snimanje prvog albuma.

Podsjećamo, prvi finalista je bend Funhouse koji je odnio pobjedu u muzičkom duelu u Banjoj Luci, dok se drugi finalista, prijedorski bend Jah Balebaroshi, za finale izborio u dvoboju održanom u Tuzli.

Podsjećamo sve posjetitelje muzičkog duela u Mostaru da posjete Facebook stranicu Jagermeister Bosna i Hercegovina, gdje će uskoro biti objavljene fotografije i video clipovi s koncerta, kao i Taggium panoramska fotografija na kojoj će se moći pronaći i označiti.

Sve dodatne informacije o programu Jäger Music Night možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba.