Muzika
0

Bend Etnotrans snimio prvi singl 'Odustajem'

Sarajevo-x.com
Zenički bend Etnotrans, nakon višegodišnjih nastupa subotom navečer u sarajevskom klubu Sloga, snimio je i svoj prvi singl. Pjesma se zove "Odustajem", a uskoro će svjetlo dana ugledati i njen video spot.

Bend Etnotrans poznat je po tome što publiku osvaja svojom energijom. Sviraju uglavnom obrade tradicionalnih pjesama iz regiona, i to u vlastitom aranžmanu, s puno ritma i puno ljubavi prema muzici.

Rad ovog benda možete poslušati i na popularnim web stranicama MySpace i YouTube, a njihovoj grupi fanova možete se pridružiti na Facebooku. Članovi benda (Edin Begović, Haris Abdagić, Admir Čaušević i Emir Alić) mnogo pažnje posvećuju interakciji sa prijateljima i poštovaocima njihovog rada, a nedavno su osmislili i logo svoje grupe.

Svake subote počaste prisutne u klubu Sloga odličnim izvedbama, a na pitanje da li su sa snimanjem singla porasle i njihove ambicije, frontmen Etnotransa Haris Abdagić odgovara: "Mi smo prvenstveno klupski bend, a to namjeravamo i ostati. Međutim, to nije razlog da ljudima ne ponudimo nešto novo. Ovaj singl nam je naročito značajan jer se želimo publici predstaviti i kao autorski bend. Obećavamo da nećemo na ovom stati i da ćete uskoro čuti još naših pjesama. Mnogo njih, nadam se."