Tuzlanska četvorka
321

Bend "ending a clutter" polako, ali sigurno pravi prve korake na bh. muzičkoj sceni

L.K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Kroz razgovor između dva prijatelja rodila se ideja za bend, a za samo nekoliko minuta su uspjeli pridobiti još dva člana kako bi upotpunili ekipu koju od tada zovu "ending a clutter". Bend sada ima novu pjesmu kojom će osvježiti muzičku scenu i dokazati da su spremni na nove izazove.

Bend se sastoji od četiri člana: Dženan Jahić (bubanj), Dejan Marinović (gitara i vokal), Ejub Juzunović (vokal) i Jasmin Avdić (bass i vokal).

"Ideju za ime dobili smo kroz razgovor. U kombinaciji su bila i mnoga druga imena, ali nam ništa nije odzvanjalo kao 'ending a clutter'. Samim imenom benda smo predstavili šta smo, ko smo i koja je naša poruka", započeli su priču momci iz benda.

Ekipa je do sada svirala u Sarajevu i Tuzli, ali ističu kako se nadaju da će samostalnim izdavanjem ostalih pjesama pridobiti i više publike te da će dobiti priliku svirati u što više gradova. Cilj im je, kako kažu, prenijeti slušateljima svoju poruku na što bolji način.

"Ovo ljeto sviramo na festivalu Kaleidoskop u Tuzli, a o ostalim nastupima ćemo pisati na našoj zvaničnoj stranici na Facebooku. Do sada smo sarađivali s bendovima iz Njemačke, Austrije, Novog Zelanda, Srbije i BiH. Za budućnost imamo visoke ciljeve u koje ulažemo dosta truda i napora. Obećavamo svima koji nas budu gledali uživo da ćemo na bini ostaviti srce i dati sve od sebe", kažu.

Prva pjesma koju su objavili zove se "The Riddle", dok su prošle godine publici predstavili pjesmu "Mind/Parasite" koja je u međuvremenu doživjela potpunu transformaciju. Momci raspoloženo dodaju kako u skorijem periodu možemo očekivati novi materijal. U novoj pjesmi govore o svakom pojedincu koji vodi unutarnju borbu sa samim sobom.

"Svako se u sebi bori sa strahovima, nesigurnostima, sa svim onim što ljudsko biće može povući u provaliju crnih misli i pretpostavki. Ali na kraju svi treba da shvatimo da taj strah, nesigurnosti i slično predstavljaju samo prag. Prelaskom preko tog praga mi otvaramo vrata mnoštvu mogućih prilika i događaja iz kojih učimo dosta o sebi i tako bolje upoznajemo i volimo sebe. Na kraju, najduže živimo sa samim sobom, stoga bismo trebali raditi na tome da budemo što bolja verzija nas", zaključila je ova ambiciozna ekipa.