{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Bend Divanhana završio uspješnu ljetnu turneju

30.7.2012. u 14:41
0
Bend Divanhana završio uspješnu ljetnu turneju
0
Bend Divanhana završio uspješnu ljetnu turneju
Bend Divanhana je završio ljetnju turneju. Pored serije uspješnih koncerata u BiH, bend je učestvovao na nekoliko regionalnih festivala, između ostalih, Belef u Beogradu (Srbija), Karusel u Čačku (Srbija), Keltika u Cerknu (Slovenija) te dva festivala u Mađarskoj - Babel Sound (Balaton) i Kertem Fest (Budimpešta).
Iz benda kažu da je posjećenost njihovih koncerata, u okviru navedenih festivala, bila izuzetna, te da ih je naročito obradovala zainteresovanost publike za našu tradicionalnu muziku - sevdalinku.

Ističu i činjenicu kako su im organizatori festivala u Mađarskoj i Sloveniji dali priliku da kroz razne radionice educiraju zainteresovanu publiku o našoj tradiciji i muzici.

"Interes za našu muziku su također pokazale i kolege iz mnogih drugih bendova. Kroz interaktivna druženja sa bendovima ( Naked - Srbija, Triad - Italija/Kuba i Sleeping Camels - Mađarska), definitvno smo ušli u neke, za nas, nove, kreativne i interesantne dimenzije izvođenja sevdaha, te svakako otvorili mogućnost za internacionalnu saradnju", kažu članovi Divanhane.

Bend ostatak ljeta planira provesti u studiju, gdje završavaju svoj novi album.

"Album planiramo izdati najesen, a na njemu će se, pored tradicionalne muzike BiH, naći i muzika iz cijele regije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije. Također, možemo najaviti da će na albumu, pored već ostvarenih saradnji, svoje mjesto sigurno naći i neke nove, čija nas realizacija izuzetno raduje" - rekao je Neven Tunjić, pijanista benda.

Dio atmosfere sa njhovih putovanja možete ekskluzivno pogledati na našem portalu:


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: