"Egomanijak"
46

Bend Činčila objavio videospot za novu pjesmu o egu koji je veći od zdravog razuma

Klix.ba
Sarajevski psihodelični funk rock sastav Činčila objavio je videospot za novi singl "Egomanijak" pod izdavaštvom Lampshade Media.

Pjesma se bavi jednim od najvećih problema našeg savremenog društva, a to je da je ego veći od zdravog razuma. Poenta same pjesme se najviše ogleda u stihu 'Najljepši, najpametniji, najdraži i najdominantniji, u svemu sam naj, naj, naj, egomanijak sam znaj, jesi li i ti taj?' koji frontmen Vanja Solaković pjeva preko dinamične muzičke podloge britkog instrumentalnog tria", naveli su članovi Činčile.

Videospot prikazuje jednu usamljenu egocnetričnu osobu koja "traži izlaz", ali ga ne nalazi. Protagonista, kojeg utjelovljuje Edvin Avdić, je simbol "izgubljene generacije", današnje otuđene omladine koja živi bez perspektive i koja je svakodnevno zatočena, svaki pojedinac u svom sopstvenom, često mračnom umu, obesmišljenom samo i jedino materijalnim vrijednostima,

Činčila ipak upućuje i na univerzalni zaključak, a to je samospoznaja kroz koju je jedino moguće učiniti pozitivne promjene kako kod sebe samog, tako i u društvu uopće.