Posvećeno drugu
11

Bend Bakira Hadžiomerovića objavio pjesmu "Internacionala" u čast Anuru Hadžiomerspahiću

Klix.ba
Sarajevski rock bend Grafit, čiji je frontmen Bakir Hadžiomerović, objavio je novu pjesmu pod nazivom "Internacionala" u čast nedavno preminulom Anuru Hadžiomerspahiću, jednom od najboljih grafičkih dizajnera u Bosni i Hercegovini.

Iz benda Grafit su istakli da je pjesma snimljena u studiju Antika, a da su svirali, pjevali i aranžirali Nedžad Merdžanović, Hamdija Salihbegović i Bakir Hadžiomerović. Muziku je uradio Pierre Degeyter.

Podsjećamo, Anur Hadžiomerspahić, jedan od najboljih i najpoznatijih grafičkih dizajnera u Bosni i Hercegovini, preminuo je nedavno u Sarajevu.

Hadžiomerspahić je bio jedan od osnivača kolekcije Ars Aevi, a posljednjih godina i njen umjentički direktor. Rođen je u Sarajevu 1971. godine.

Vijest o smrti Anura Hadžiomerspahića iznenadila i potresla sve koji su ga poznavali, a naročito one koji su se s njim družili.

Među njima je i novinar i muzičar Bakir Hadžiomerović. On je ranije za Klix.ba kazao da je Anur vjerovatno najtalentiranije ljudsko biće s kojim je ikad imao priliku da se druži.

"On je poseban, moj drug. Takve prijatelje mnogi nikad ne zasluže. Ja sam tu sreću imao. Bilo je časno živjeti s Anurom", kazao je Hadžiomerović nakon što je primio tužnu vijest.