Diplomatic Instrument
156

Bend Ambasade Velike Britanije oduševio publiku humanitarnom svirkom u Sarajevu

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Bend Ambasade Velike Britanije u BiH Diplomatic Instrument održao je večeras humanitarnu svirku u sarajevskom klubu Aquarius Vils.

Svoj doprinos je dao i ambasador Matthew Field koji je oduševio publiku svirajući bass gitaru. Publika se sve vrijeme odlično zabavljala i pjevala zajedno s bendom.

Bend čine diplomate i lokalno osoblje Britanske ambasade i British Councila, a pridružila im se i Rockschool London. Na repertoaru su se našli hitovi Queena, Davida Bowieja, Clasha, Beatlesa, ali i bendova sa ovog područja poput Atomskog skloništa i Bijelog dugmeta.

Ovaj događaj je samo jedna od aktivnosti u sklopu Diplomatskog zimskog bazara i sav prihod od prodanih ulaznica bit će dio doprinosa ovoj divnoj inicijativi. Prethodno su organizovali humanitarni Pub Quiz prošle sedmice, a u subotu, 1. decembra, imat će prodajni štand na samom bazaru.

Ove godine sredstva prikupljena na Diplomatskom zimskom bazaru bit će dodjeljena organizacijama koje rade s tri kategorije djece: djecom s posebnim potrebama (psihičkim ili fizičkim), djecom koja boluju od autizma ili koja prolaze kroz liječenje od raka, djecom bez roditeljskog staranja, koja nemaju roditelja ili roditelji nisu u mogućnosti pružiti adekvatnu skrb i mladima, studentima, koji dolaze iz ranjivih porodica koje nisu u mogućnosti da im pruže obrazovanje.