Uz parolu "Život je lijep"
5

Bel Canto, Nemoguće vruće i Zlaja otvaraju Zeničko proljeće

Klix.ba
Grupa Bel Canto
Grupa Bel Canto
Prvog dana 18. Međunarodne kulturne manifestacije "Zeničko proljeće" na Trgu Alije Izetbegovića bit će održan koncert pod nazivom "Život je lijep".

Koncert će ujedno biti i zvanično otvaranje programa 18. Zeničkog proljeća koje ove godine broji preko 40 kulturno-zabavnih manifestacija, a na koncertu će nastupati bendovi Nemoguće vruće i Bel Canto, te Zlatan Alispahić.

Prema riječima Mime Kemez, voditeljice muzičke grupe Bel Canto, ideja za naziv koncerta "Život je lijep" nastala je iz istoimene pjesme koju je snimio ovaj trio koji će nastupati pred zeničkom publikom, a Zeničanima će biti predstavljeni i noviteti u repertoaru Bel Canta.

"Bel Canto će u okviru ovog koncerta, na otvaranju manifestacije Zeničko proljeće, predstaviti i svoju novu pjesmu pod nazivom 'Kristalno jezero', čiji je autor jedan od članova Bel Canta, Dino Alagić, a izvest ćemo i jednu obradu koju smo radili od grupe Nemoguće vruće, a radi se o pjesmi 'One kao ne bi da se ljube'" izjavila je Mima u razgovoru za Klix.ba.

Bel Canto je proteklih mjeseci zabilježio brojne nastupe, a od velikog značaja je onaj u Predsjedništvu BiH, gdje su bili počasni gosti, u povodu obilježavanja 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

U narednom periodu Bel Canto će najvjerovatnije imati nastup i u Rusiji, gdje su dobili poziv od ambasadora BiH u Rusiji, da učestvuju na manifestaciji 'Dani slavenske kulture' koja će biti održana u Moskvi od 15. do 20. aprila.

"Nastup na samom otvaranju Zeničkog proljeća za nas predstavlja veliku čast i nadam se da će odziv na naš koncert biti dobar", zaključila je Kemez.

Zajednički koncert grupa Bel Canto, Nemoguće vruće, te Zlatana Alispahića bit će održan 20. marta sa početkom od 20:00 sati na platou ispred kina Multiplex Ekran Zenica.