{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO INTERVJU
/
"Bavim se zaboravljenim dijelom repertoara sevdaha"

S
18.4.2010. u 21:30
0
50
"Bavim se zaboravljenim dijelom repertoara sevdaha"
0
Šestog aprila Damir Imamović je izdao prvi samostalni album nazvan jednostavno "Damir Imamović". Album čini zaboravljeni dio repertoara sevdaha, kojeg Damir ponovo stavlja u prvi plan. Za Sarajevo-x.com Damir govori o savremenom sevdahu i o poziciji sevdaha u današnjem vremenu u kojem će kako on misli mlađe generacije upamtiti sevdalinku u ovakvom modernijem obliku u kojem se sevdalinka danas izvodi.


Stavio je poseban akcenat na trenutnu solo karijeru, kaže da se samo radi o drugom projektu i da radi na više projekata. Jedan od projekata je njegov Trio s kojim je već snimio dva studijska albuma.

Damir Imamović radi na istraživanju historije sevdaha i svega onog što je vezano za njega. Sevdalinke na novom albumu su većinom zaboravljene i mnogima nepoznate. U pitanju su sevdalinke koje nikada nisu snimljene na vinil ploču u vremenu od prije nekoliko decenija kada su nastajale. Sevdalinka "Prosi Ajku" koju mu je poklonila Emina Zečaj, a koju je ona napisala na tekst Derviša Kurtovića nikada prije nije bila snimljena. Na cijelom albumu na kojem se nalazi deset pjesama, samo dvije dolaze iz dijela poznatog repertoara sevdaha.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: