Axl i Slash opet zajedno
0

Basista grupe Guns 'n' Roses slučajno najavio snimanje novog albuma

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Axl Rose i njegove kolege iz grupe Guns 'n' Roses jednostavno ne vole pričati o novim projektima, ali je nedavno basista Duff McKagan potvrdio je bend ponovo na okupu i da radi punom parom na novim pjesmama, prenosi NME.

Otkako su se McKagan i gitarista Slash ponovo pridružili Axl Roseu 2016. godine, bilo je nekoliko uspješnih turneja, ali bez ikakvih naznaka snimanja novog studijskog materijala.

Međutim, McKagan je potvrdio da je čuo prve demo snimke na kojima radi legendarni pjevač Axl Rose.

"Nikada nije bilo striktnog rasporeda kojeg se trebamo držati tokom procesa snimanja. Čuo sam neke veličanstvene pjesme koje Axl ima, stvarno ima super stvari na kojima radi tako da sam uzbuđen zbog mogućnosti njihovog snimanja", kazao je McKagan za radio Trunk Nation.

Kada su Duffa McKagana pitali da bude konkretniji kada je riječ o ulasku u studio, on je ipak rekao da ne želi nagađati kako ne bi razočarao publiku ukoliko se nešto nepredviđeno u međuvremenu desi.

Zadnji album sastava Guns 'n' Roses "Chinese Democracy" snimljen je već sada davne 2008. godine. To je bio ujedno i njihov prvi album autorske muzike od izlaska njihove fenomenalne ploče "The Spaghetti Incident" 1993. godine.

"Stvaranje albuma je stvaran proces, ali ujedno i najzabavniji segment rada našeg benda Guns 'n' Roses. Međutim, na nama je da ne pričamo o tome. Šta se dalje bude dešavalo s tim ćete se blagovremeno i upoznavati", ostao je tajanstven McKagan.