Muzika
3

Basista benda 3 Doors Down optužen za ubistvo u saobraćajnoj nesreći

Klix.ba
Robert Todd Harrell, basista rock benda 3 Doors Down, optužen je za ubistvo u saobraćajnoj nesreći, usljed vožnje u pijanom stanju. U sudaru u blizini Nashvillea (SAD) poginuo je drugi vozač.

Muzičar je ostao u pritvoru nakon nesreće u kojoj je poginuo 47-godišnji Paul Howard Shoulders Jr., saopćila je policija iz Nashvillea.

Preliminarna istraga pokazala je kako je Harrell vozio nedozvoljenom brzinom kada je udario u Shouldersov pickup. Shoulders je izgubio kontrolu nad vozilom, sletio sa ceste, prevrnuo se i ispao iz automobila. Harrelov automobil udario je u zaštitni zid i zaustavio se.

Harrel je pokazivao znakove kontuzija, a podvrgnut je i alkotestiranju. PolicijjI je priznao da je konzumirao rakiju te da je uzimao propisane lijekove Lortab i Xanax.

Shoulders, koji nije bio vezan, proglašen je mrtvim u bolnici u Nashvilleu.

Harrell je optužen i za unošenje nedozvoljenih supstanci u zatvor. Policajci su otkrili plastičnu vrećicu sa osam Xanax tableta, 24 tablete Oxycodonea i četiri tablete Oxymorphonea u njegovoj čarapi. U pritvoru će ostati dok ne plati kauciju od 100 hiljada dolara. Na sudu će se pojaviti u četvrtak. 25. aprila.