Muzika
154

BasicS objavio novi cover u spomen Tošetu Proeskom

Piše: M. B.
Članovi a capella grupe BasicS, koji su od mjeseca marta svojim glasovima osvojili srca publike širom BiH, snimili su novi cover za miks pjesama pokojnog Tošeta Proeskog "Još uvijek sanjam da smo zajedno" i "Sve je ovo premalo za kraj".

Cover je sniman u prelijepom jesenjem ambijentu Vrela Bosne. Pjesme su snimili u spomen na pokojnog Makedonca Tošeta Proeskog, koji je tragično preminuo u saobraćajnoj nesreći 2007. godine.

A capella aranžman radila je Adela Šabić, koja je i osnivačica ove muzičke grupe, a audio produkciju Đorđe Jovančić, koji je tenor grupe. Snimanje i montažu radili su Irfan Kubat i Nina Begić.

Grupu BasicS čine Adela Šabić (sopran, alt i aranžer), Raisa Bužimkić (sopran, alt), Đorđe Jovančić (tenor, aranžer i producent), Jasmin Šabić (bas) i Adnan Pacoli (beatbox).

Prvu pjesmu su objavili 14. marta ove godine na YouTubeu i odmah su privukli pažnju javnosti. U pitanju je bila pjesma Dušana Svilara "Spas". No, pjesmom Željka Joksimovića "Ludak kao ja" postali su poznati i van BiH. U skorijoj budućnosti BasicS planira promovisati svoj rad i objaviti prvi CD s autorskim pjesmama.