Muzika
0

Basheskia prvi na Top 100 Balkanmedije

Sarajevo-x.com
Detalj iz spota za pjesmu "Blablabla Bla"
Detalj iz spota za pjesmu "Blablabla Bla"
Basheskijin spot za pjesmu "Blablabla Bla" sa njegovog prvog albuma "23/23" objavljenog ove godine u produkciji izdavačke kuće Gramofon, na prvom je mjestu liste stotinu najčešće traženih i emitiranih spotova u proteklih sedam dana na satelitskom kanalu Balkanmedia TV.

Na ovom najgledanijem muzičkom kanalu u regionu, na drugom mjestu spomenute liste nalazi se također bosanskohercegovački bend - mostarski Zoster sa spotom za pjesmu "Policija", sa njihovog prvog albuma "Ojužilo", objavljenog prošle godine.

U samom vrhu Top 100 TV stanice Balkanmedia nalazi se i Sikter sa svoje dvije pjesme "My Music" i "Don't You Miss Me", te još jedan Basheskijin spot za pjesmu "1" sa maxi singlea "Postcard From Sunny Neighbourhood".

Spomenute pjesme se već nekoliko mjeseci emitiraju u emisijama TV stanica Balkanmedia i MTV Adria, a zanimljivo je kako se većina ovih spotova ne može vidjeti na domaćim TV stanicama.

"Volio bih da se spotovi novih bh. grupa mogu vidjeti i na domaćim kanalima i da je nova domaća muzika bolje i sistematičnije zastupljena u domaćim medijima", prokomentirao je Basheskia i dodao: "Nadam se kako će muzički urednici u bh. medijima ponuditi svojim gledateljima i slušateljima bogatiji muzički izbor, tako da nove generacije imaju priliku saznati šta sve postoji na muzičkoj sceni Bosne i Hercegovine, te steći dojam o postojećim muzičkim trendovima."