{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Basheskia: Postcard From Sunny Neighbourhood

S
16.11.2004. u 21:42
0
0
Basheskia: Postcard From Sunny Neighbourhood
0
Basheskia: Postcard From Sunny Neighbourhood
"Basheskia: Postcard From Sunny Neighbourhood" naziv je maxi singlea koji je objavila izdavačka kuća Gramofon, a koji se od srijede 17. novembra može naći u CD shopovima.
Na CD-u se nalazi pet kompozicija mladog bosanskohercegovačkog autora Nedima Zlatara koji autorski potpisuje kompletan materijal. «Basheskia: Postcard From Sunny Neighbourhood» debitanski je CD koji otkriva novi talenat na domaćoj muzičkoj sceni.

Nakon preslušavanja maxi singlea, koji se stilski može nazvati bosanskim electro-popom, stiče se dojam da se radi o autoru naročitih kvaliteta čiji će budući rad biti posebno zanimljiv, jer Basheskia nudi uzbudljive ritmove i teme koji se lako pamte i brzo usvajaju.

Pjesme sa maxi singlea nastale su u protekle četiri godine, a na CD-u gostuju i mladi umjetnici iz Bosne i Hercegovine: Esad Bratović, Jelena Milušić, Imelda Ramović, Adnan Šaran i Edward EQ.

Maxi single Nedima Zlatara četvrti je projekat Gramofona, a objavljen je u okviru edicije Novi Gramofon. Gramofon do kraja godine planira objaviti još dva projekta: maxi single Dubioze Kolektiva pod nazivom «Open Wide», te album Marimanga trija na kojem gostuje pijanista Bojan Zulfikarpašić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: