Muzika
0

Barbra Streisand sa novim albumom uživo

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Barbra Streisand, u okviru svoje humanitarne turneje puni koncertne dvorane, a ulaznice su rasprodane i po nekoliko dana unaprijed i na crnoj berzi dostižu i do 2000 dolara.

Njen nastup u Philadelphiji postao je najunosnijim u zadnjih deset godina "Wachovia centra" s obzirom na to da je Barbra od prodanih 16.510 ulaznica ostvarila prihod od 5.265.600 dolara.

Sjevernoamerička turneja Barbre Streisand za sada je vrlo uspješna te je izdavačka kuća "Columbia" za 5. decembar planirala objaviti dvostruki album. Materijal je snimljen za vrijeme prvog koncerta turneje koji je održan 4. oktobra u Wachovia centru u Philadelphiji, a snimano je i za vrijeme nastupa u "Madison Square Gardenu" u New Yorku.

Tu će se vjerovatno naći i njene pop klasike "The Way We Were", "Come Rain or Come Shine", "People", "What Are You Doing the Rest of Your Life?" te "Somewhere" i "Evergreen" izvedene uz pomoć specijalnih gostiju, "Il Divo".

Barbra je 20. oktobra nastupila u Torontu, a turneja traje do 20. novembra kad će posljednji koncert održati u Los Angelesu.