Muzika
0

Banjalučki DJ Mladen Tomić premijerno nastupio u New Yorku

Klix.ba
Mladen Tomić, banjalučki DJ i producent, koji zajedno sa kolegom Sinišom Tamamovićem posjeduje jednu od trenutno najeminentnijih izdavačkih kuća – Night Light Records, nastupio je krajem avgusta u New Yorku, a odmah zatim i u Miamiju i tako ušao u historiju kao prvi DJ sa naših prostora koji je dobio priliku da ondašnjoj publici u velikom stilu prezentuje svoj dosadašnji rad.

"Amerika je veliko i izuzetno bogato tržište, a tamošnja muzička scena je posljednjih godina sve više fokusirana na elektronski underground zvuk. Iz New Yorka i Miamija nosim najbolje utiske, publika me odlično prihvatila, a posebno mi je drago što su već čuli za mene, bili su upoznati sa mojim radom i odlično smo se proveli, i oni i ja“, kaže Mladen.

Posebno je ponosan na poziv da dođe i nastupi u New Yorku, gdje je bio prvi put. Žurka se dešavala 29. avgusta u Queensu, a osim Mladena na istom eventu nastupili su i Ace Alvares, Sean Espo i Steve Grand. Nastup je organizovan povodom američkog Praznika rada.

Prvog septembarskog dana Tomić je nastupio u Miamiju i to na Night Light Showcase, promo zabavi na kojoj su predstavljena izdanja izdavačke kuće Night Light Records, a bili su tu i Lude, Hilary Warner i Renato Lopez, kao i Paolo Mojo, Burner Brothers i David Zafra.

"Izuzetno mi je drago što sam dobio priliku da opet nastupim u Miamiju, što znači da se publici i promoterima dopalo ono što su vidjeli i čuli kada sam prvi put gostovao tamo. S obzirom na odličan prijem i sjajnu energiju siguran sam da ću se opet vratiti, sa novim izdanjima“, istakao je Mladen.

Ipak, za ovog talentovanog i ambicioznog muzičara nema odmora. U naredna dva mjeseca očekuju ga nastupi u Pragu, Mostaru, Banjoj Luci, Makedoniji, Insbruku, Bilbau i u Amsterdamu.

Vezani članci