U Domu omladine
10

Banjalučki bend Važno obavještenje promovisao prvi album

Piše: D. T.
Foto: Klix.ba
Mladi banjalučki sastav Važno obavještenje večeras je u kantini u Domu omladine u Banjoj Luci predstavio svoj prvi album pod nazivom “Uvijek za (Protiv ne!)”, koji ima osam pjesama.

Uz članove benda promociji su prisustvovali saradnici na albumu, kao i producent čitavog projekta Ninoslav Dobrijević Tiki.

“Naglasio bih kako su ovi mladi ljudi čitav album izgurali sami. Kada to kažem ne mislim samo na novac, nego i na svu energiju, jer ni u jednom trenutku nisu željeli da iza albuma stoji nešto što nije njihovo”, naveo je Dobrijević tokom konferencije za novinare.

Frontmen grupe i gitarista Đorđe Knežević rekao je kako sastav svira zajedno oko pet godina i da je prvi album rezultat njihovog dosadašnjeg rada.

“Neki od starijih kolega i muzičara su nam rekli kako je ovo naša vizit-karta i nagrada za dosadašnji rad”, poručio je Knežević.

Nakon konferencije za novinare bend je u Domu omladine imao i nastup, tokom kojeg je posjetiocima uživo predstavio svoj novi album.

Bend Važno obavještenje osnovan je 2007. godine. Ideja je bila da bend sa jakim autorskim pečatom bude sredstvo kojim će njegovi članovi izražavati svoje stavove, viđenje stvari i dešavanja koja se oko njih zbivaju.

Bend u traženju svog autentičnog izraza kombinuje različite stilove, Ska, Rock, sa povremenim Regge ritmovima. Ali ono što posebno izdvaja ovaj bend od ostalih je pridodan zvuk violine na klasičnu Rock postavu.

Članovi ovog mladog, ali izuzetno perpektivnog benda su Nikolina Devura (violina), Slobodan Lazičić (vocal i gitara), Đorđe Knežević (gitara i vokal), Aleksandar Babić (bas gitara i Stanko Raljić (bubnjevi). Više informacija o samom sastavu možete pronaći na njihovoj zvaničnoj internet stranici vaznoobavjestenje.com .