Trodnevna proslava
13

Banjalučani će u 2019. godinu ući uz pjesme Željka Samardžića i Nikole Rokvića

Piše: M. N.
U najluđu noć u godinu Banjalučane će uvesti Željko Samardžić i Nikola Rokvić, ali zabava povodom novogodišnjih praznika neće trajati samo jednu noć.

Noć uoči Nove godine atmosferu će zagrijati Haris Džinović, a prvi dan 2019. godine Željko Joksimović.

"Za Novu godinu u Banjoj Luci bit će najbolji program u regionu i možemo reći da će Banja Luka biti regionalni centar u te tri noći. Obećavamo dobar provod i odlične izvođače. Nastupit će sjajna regionalna reprezentacija i riječ je o najpoznatijim estradnim zvijezdama. Uložili smo zaista veliki trud da na vrijeme razgovaramo s njima i zahvalan sam izvođačima koji su s Banjom Lukom dogovorili nastup za novogodišnje praznike", kazao je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

Kako je kazao, sada je već teško pronaći hotelski smještaj za novogodišnje praznike u ovom bh. gradu. Prema podacima booking.com, neki hoteli su već potpuno rezervisani, dok je u drugima ostalo vrlo malo slobodnih soba.

Novogodišnja proslava promovira se pod motom "Banja Luka te zove".

Prošle godine su za najluđu noć nastupali Lukijan Ivanović, Nikola Rokvić i Leksington bend. Koncertu na otvorenom je prisustvovalo blizu 20.000 osoba. Svi smještajni kapaciteti u gradu su bili popunjeni, a Turistička zajednica Banje Luke je imala veliki broj molbi turista koji nisu uspjeli rezervisati smještaj da im pomognu. Najviše je bilo turista iz zemalja regije.

U Sarajevu će nastupiti Hari Mata Hari. Proslava će početi 30. decembra izvođenjem klasičnih kompozicija, a prvi dan 2019. godine nastupit će Đura i Bombaj štampa.