Koncert 23. jula
0

Banja Luka spremna za Lennyja Kravitza

FENA
Sve pripreme za predstojeći koncert američke rock zvijezde Lennyja Kravitza su završene, izjavio je Siniša Tomić, organizator tog muzičkog događaja koji je zakazan za četvrtak, 23. jula, na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Na sastanku, koji je danas održan u Administrativnoj službi Grada Banja Luka, Tomić je rekao da će Lenny Kravitz izaći na scenu u 21.30 sati, a predgrupe su mu "Lash savavals“, "Emir & Frozen Camels" i "Balkan Express".

Na ovom sastanku dogovoreno je da će, tokom koncerta, četiri ekipe Službe hitne medicinske pomoći biti stacionirane na određenim lokacijama na stadionu, kao i ekipe Vatrogasne jedinice banjolučke Civilne zaštite.

Ostale gradske službe će biti, također, angažirane, a kako je rečeno, građani će blagovremeno biti obaviješteni o obustavi saobraćaja u gradu.

Siniša Tomić, je uime organizatora, Agencije "Front Stage", potvrdio i da za vrijeme koncerta na stadion neće biti dozvoljeno unošenje fotoaparata i kamera, a da je za koncert svjetske zvijezde do danas akreditovano više od 40 medijskih kuća i izrazio uvjerenje da će sve proteći u najboljem redu.

Koncert Lennyja Kravitza podržali su novčano Vlada Republike Srpske i Grad Banja Luka.

Kravitz je trebalo da još 9. juna održi koncert u Banjoj Luci, ali je prolongiran za 23. juli zbog, kako je tada rečeno, bolesti pjevača.