Koncert u Boriku
7

Banja Luka spremna za Brit Floyd

Klix.ba
Nakon sjajnih koncerata u Beogradu, Sarajevu i Nikšiću, došao je red na Banju Luku. Banjalučani će danas, 6. novembra, sa početkom u 20:30h, imati priliku da uživaju u trosatnom koncertu Brit Floyda, poznatih po savršenom izvođenju pjesama Pink Floyda, jedinstvenoj "Floydovskoj" animaciji, kao i umjetničkim spojem zvuka i svjetla.

Brit Floyd, koji nosi epitet najvećeg "Pink Floyd tribute showa", predstavit će banjalučkoj publici jedinstven presjek diskografije ovog kultnog benda. Pored nešto poznatijih pjesama sa "A Foot in The Door" kompilacije, posjetioci će imati priliku čuti i one nešto manje poznate pjesme, namjenjene najvjernijim fanovima Pink Floyda, a po izboru samih članova Brit Floyda.

Britovci će u stilu Pink Floyda, pored savršene muzičke interpretacije, dočarati i vizuelni dio njihovih nastupa. Ovaj bend je bio poznat po jedinstvenom vizuelnom identitetu i performansima koje su osmišljavali uz svaki novi album i turneju. "A Foot in The Door" turneja je, upravo, koncipirana prema posljednjoj turneji Pink Floyda iz 1994. godine pod nazivom "Devision Bell Tour".

Prošle godine ih je gledalo i slušalo preko 250 hiljada fanova, a procjenjuje se da će nakon ovogodišnje turneje ovaj broj iznositi pola miliona.

Cijene ulaznica za ovaj koncert iznose:

29,90 KM za parter 24,90 i 34,90 za tribine.

Prodajna mjesta u Banjoj Luci su DFK pub, MG travel, dvorana Borik i Trg Krajine.