|

''Balkanski bluzeri'' pripremaju vrhunski muzički događaj

''Balkanski bluzeri'' pripremaju vrhunski muzički događaj
0
S
Sarajevo-x.com
11.11.2011. u 20:37
9
komentara
0

dijeljenja
''Balkanski bluzeri'' pripremaju vrhunski muzički događaj
U sarajevskoj dvorani Mirza Delibašić, 8. decembra 2011. će prvi put biti upriličen veliki koncert grupe Mostar Sevdah Reunion.
Želja za organiziranjem jednog ovakvog projekta postoji više od godinu dana, čak i prije objave zadnjeg studijskog albuma Mostar Sevdah Reunion 2010.

''Posljednjih mjeseci aktivno smo radili na stvaranju neophodnih preduslova za organizaciju jednog ovakvog događaja koji je vrlo zahtjevan jer nije riječ o klasičnom komercijalnom programu'', otkrivaju organizatori.

Koncert će biti svojevrsna predstava, obogaćen prvoklasnom tehničkom i scenskom opremom, sjedeće postavke i ograničenog broja ulaznica.

Pažljivo odabranim i sadržajnim repertoarom, koji predstavlja kombinaciju sevdalinke i elemenata etna, jazza, soula, bluesa, pa čak i countryja ćemo sarajlijama priuštiti vrhunski muzički događaj. Na sceni dvorane Mirza Delibašić će se tako naći i specijalni gosti, muzička imena koja su sarađivala sa Mostar Sevdah Reuniononom, ali i još neke poznate ličnosti iz naše zemlje i regiona.

Vrijednost i značaj projekta prepoznali su brojni mediji koji će pratiti ovaj koncert.

Ulaznice će u prodaji biti od naredne sedmice.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...