{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Balkan Box Theatre u klubu Sloga 14. marta

21.2.2014. u 15:20
19
0
Balkan Box Theatre u klubu Sloga 14. marta
19
Balkan Box Theatre u klubu Sloga 14. marta
Sa predstavom "Makadam prema Evropi", Balkan Box Theatre, gostuje u klubu Cinemas/Sloga Sarajevo, u petak, 14. marta, sa početkom u 22:00 sata.
Radnja predstave je smještena u imaginarnu svečanost organiziranoj povodom ulaska BiH u Evropsku Uniju, a tokom nastupa publika, glumci i muzičari se sukobljavaju sa "balkanskim predrasudima".

Balkan Box Theatre je kombinacija koncerta i teatarske predstave. Četvoročlani bend i glumačka ekipa prožimaju u multimedijalnom događaju teatarske daske i muzučku pozornicu: "Andy Warhol, Jim Morrison, Velvet Undeground - undeground newyorške pop-art scene šesdesetih, Talking Headsi, konceptualni pristup Roger Watersa sa albuma The Wall - propušteni kroz balkansku prizmu i sadržaj, stvorili su efket koji predstavalja dobitni spoj 2 u 1 - simbiozu teatra i pop-rock benda. Balkan Box Theatre je spoj zapadnog karaktera pop-roc benda i balkanskog teatra, kombinacija teatrologije Dušana Kovačevića i Watersovog pristupa teatrizaciji koncerta - to je koncert u teatru i teatarska predstava na koncertu", stoji u jednoj od medijskih recenzija.

Publika će "doći na svoje" kroz putovanje između popa, swinga jazza, pa sve do tradicionalne glazbe, a teatarska publika će istovremeno pratiti angažiranu igru glumaca Ive Krešića i Igora Vidačkovića.

Više na Balkanboxtheatre.com.

Ulaz je slobodan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: