Prekipjelo joj
1

Balaševićeva kćerka poslala jasnu poruku fanovima koji prozivaju njenu porodicu

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Balaševićeva kćerka Jovana odlučila je stati na kraj nagađanjima kako je njena porodica insistirala na uklanjanju nekih snimaka s YouTubea kako bi se spriječilo "komercijalno iskorištavanje".

Naime, brojni obožavatelji preminulog Đorđa Balaševića negodovali su jer je hiljade snimaka koje su napravili obrisano s YouTubea. To nisu bili njegovi spotovi, već kreativni videozapisi koje su uglavnom složili njegovi fanovi.

Oni su obrisani još dok je Balašević bio živ, a šuškalo se o tome da su na njihovom uklanjanju insistirali nasljednici autorskih prava, odnosno porodica.

Budući da je negodovanje postajalo sve glasnije na društvenim mrežama, Jovana je odlučila stati na kraj svim polemikama i komentarima.

Jovana je na svom Instagram profilu objavila dio Balaševićevog intervjua iz 2017. godine.

"Jer, da jesam, pa makar samo na minutu, odavno bih presudio da moram pogasiti sve lažne profile otvorene na moje ime. Ovako, čudnom podudarnošću, tek sam prije nekoliko dana stavio potpis na ugovor po kojem će uskoro postojati samo 'Službeni Balašević', tako da se više ništa neće moći objaviti bez dozvole moje porodice, isto kao što se niko neće moći kačiti na nas..." - rekao je tada Đorđe za Dalmaciju danas.

Podsjećamo, Balašević je preminuo 19. februara u 68. godini na infektivnoj klinici, gdje je bio primljen zbog upale pluća.