FOTO+VIDEO
/
Balašević: Ovaj deda je zaslužio toplu dobrodošlicu u Sarajevo

S
Piše: Tatjana Sekulić/Sarajevo-x.com
17.11.2011. u 20:53
0
100
Balašević: Ovaj deda je zaslužio toplu dobrodošlicu u Sarajevo
0
1/14 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
2/14 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
3/14 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
4/14 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
5/14 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
6/14 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
7/14 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
8/14 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
9/14 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
10/14 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
11/14 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
12/14 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
13/14 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
14/14 Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
Đorđe Balašević sa Panonskom mornarnicom stigao je u Sarajevo. U Domu Oružanih snaga gradonačelnik Alija Behmen priredio je prijem za Đoleta, mirotvorca i čovjeka koji briše granice.
Đorđe Balašević održat će u petak u sarajevskoj Zetri koncert, nakon šest godina. U subotu bh. publici predstavit će svoj film prvijenac Kao rani mraz.

Svečano je dočekan u Sarajevu. "Đorđe nije gost. On je naš. Đole briše granice među ljudima i to je razlog zbog čega je ambasador mira", kazao je Behmen poželjevši Đoletu i njegovoj supruzi Oliveri mnogo uspjeha s projektom Kao rani mraz te uručivši Đoletu priznanje.

Đole je na pozornicu izašao uz ogroman pljesak. Kazao je da se bolje osjeća nego što izgleda, ali i da ima jedan mali problem - kad god stane pred ogledalo vidi jednog dedu, koji ga stalno prati. Ali, kako je kazao, baš taj deda je zaslužio toplu dobrodošlicu.

Među prisutnima u Domu Oružanih snaga bila je i glumica Mira Banjac, koja je odrecitovala stihove pjesme Vojvodina.U Sarajevu je nakon šest godina, a u izjavi za Sarajevo-x.com je kazao da čeka pravi poziv i iz ostalih gradova, te da su priče da neće u Banju Luku samo priče. "U Banjoj Luci sam pjevao još u prošlom vijeku. Pokušao sam da to malo isprovociram na koncertu u Puli pjevajući pjesmu 'Nevernik' nekim klincima koji su imali transparent s napisom 'Banja Luka'.

Ali, to je tako, uvijek su najglasniji oni koji imaju najmanje da kažu. Što se tiče Tuzle, Zenice i Mostrara tu ne postoji čak ni virtuelni problem. Iz Banje Luke čekam pravi poziv i nadam se da neću previše ostariti dotad, jer jedno je kad vizuelno ostariš, ali bi problem bio da izađem na scenu i shvatim da više ne znam tekst", kazao je Balašević za Sarajevo-x.com.

Ispred Coloseum Cluba je prostrt crven tepih za Balaševića i njegovu ekipu, a nakon toga održava se premijera making of Kao rani mraz i druženje s Balaševićem.

U fotogaleriji i video prilogu pogledajte kako je Balašević dočekan u Sarajevu.


Komentari (100)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: