|

Balašević o pjesmi "Dno dna": Nikada me nisu mogle uplašiti ni gore situacije

Balašević o pjesmi "Dno dna": Nikada me nisu mogle uplašiti ni gore situacije
29
Klix.ba
18.12.2017. u 12:30
43
komentara
29

dijeljenja
Novosadski kantautor Đorđe Balašević otkrio je detalje o pjesmi "Dno dna" pred kamerama svoje kćerke Bebe, koja ga je snimala dok je prijateljima i fanovima potpisivao svoje knjige.
"Riješio sam da završim neke pjesme. Ovom baladom 'Mati' sam prilično zadovoljan, a ova posljednja 'Dno dna' čeka već dvije godine. Angažovanih pjesama se svi plaše i sad me pitaju šta će mi sad raditi. Nije fazon uopće u strahu", rekao je Balašević.

Istakao je kako je u ovom trenutku mišljenje najveća sloboda.

"Pročitajte 'Čarobnjaka iz Oza', to je jedna veoma interesantna knjiga koja govori o tome šta se krije iza onog što vas plaši. Mene nikada nisu mogle uplašiti ni gore situacije. Doduše, ja sam u povlaštenom položaju jer nisam zaposlen pa me nisu mogli otpustiti. Najgore što mi se moglo dogoditi je bilo da me zaposle, ali to nisu uspjeli", rekao je.Balašević je dodao kako s vremena na vrijeme mora napisati i angažovanu pjesmu koja donosi detalje iz naše svakodnevnice.

"Moram da se riješim tog bremena jer ne mogu da gledam kretene koji se kriju iza nekih poza. Kad gledaju prijenos skuptšine ljudi kažu 'Šuti pusti ih' i na tome ostane. Ipak, ja mogu da napišem pjesmu i niko ne mora da se brine jer pjesme ništa ne rješavaju. To su samo pjesme", rekao je Balašević na kraju.
Prijavi grešku


Komentari (43)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...