|

Balada "Izmiješane boje" nosi Vannin autorski pečat

Balada "Izmiješane boje" nosi Vannin autorski pečat
12
Klix.ba
21.2.2017. u 19:59
16
komentara
12

dijeljenja
"Izmiješane boje" novi je singl hrvatske muzičke dive Vanne za koji je sama napisala muziku i tekst, dok je aranžman i produkciju povjerila svojim stalnim saradnicima Anti Geli i Goranu Kovačiću.
Nakon pjesama "Lopov" i "Probaj" Vanna se sve češće potpisuje ispod pjesama koje pjeva. Iako je u grupi ET bila koautorica muzike i teksta, u solističkoj karijeri se oslanjala uglavnom na provjerene kompozitore koji su tekstovima i muzikom pogađali njen senzibilitet. Ohrabrena pozitivnim komentarima na svoje prve pjesme, odlučila ih je napisati još nekoliko.

"Pjesma 'Izmiješane boje' se pojavila gotova u mojoj glavi pa sam se ohrabrila ostaviti i svoj autorski pečat. Nakon nekoliko brzih pjesama, sad je vrijeme za jednu sporiju", objasnila je kratko Vanna.

Senzibilan i osebujan Vannin vokal posebno je došao do izražaja u ovoj prekrasnoj, emocijama nabijenoj baladi koja je pokazala da je Vanna jednako muzički superiorna bez obzira na ritam pjesme.Za novu pjesmu snimljen je i spot u režiji Matee Smolčić koja je uz Dinu Senčara stala i iza kamere. Za Vannin stajling pobrinuli su se naša poznata kreatorica Matija Vuica, Renata Grčić i Sanja Agić.

Vanna je prošle godine svojim odličnim live albumom "Ispuni mi želju" obilježila 25 godina karijere. Album se našao u ovogodišnjoj nominaciji za najbolji koncertni album, a pjesma "Jedina" nominirana je u kategoriji najboljeg aranžmana koji potpisuje Ante Gelo.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...