Ulaz s pozivnicama
0

Bakir Hadžiomerović kao pjevač grupe Grafit u Slozi

Sarajevo-x.com
Bakir Hadžiomerović (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Bakir Hadžiomerović (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Nakon pauze duže od 15 godina, Sarajevodisk objavljuje CD grupe "Grafit", koja je djelovala u predratnim godinama, kao i iza vrijeme opsade Sarajeva.

Tokom godina opsade bend je imao živu izvođačku aktivnost i smatrao se jednim od najperspektivnijih novih bendova u gradu. Tada je i snimljena većina pjesama ovog benda. Poslije rata, bend se, zbog odlaska većine njegovih članova u inostranstvo, raspada. U ovom periodu su snimli samo dvije numere.

Za koncertnu promociju CD-a 26. jula u klubu "Cinemas-Sloga" formirana je nova/stara postava grupe "Grafit". Pjevač će biti Bakir Hadžiomerović, dok će gitaru svirati još jedan stari član "Grafita" Jasmin Vesnić, koji već godinama živi u Atlanti.

Frontmen grupe "Erogene zone" Almas Smajlović svirat će bas, Edo Saltagić bubanj, Edin Telalagić gitaru, a spomenuta postava još od prošle sedmice održava probe kako bi što bolje zvučala na nastupu u kultnoj "Slozi".

Dan uoči promocije i svirke, vođa i pjevač benda Bakir Hadžiomerović kaže: "Mada dobar dio nas iz benda nismo aktivni muzičari, mogu reći je sve spremno i da vjerujem da ćemo opravdati očekivanja onih koji poznaju rad našeg benda, ali i drugih naših prijatelja".

Na promociju i koncert "Grafita" ulazit će se isključivo sa pozivnicama, a posjetioci će postati i vlasnici besplatnog i unikatnog CD izdanja benda "Grafit", jer njihove pjesme nikada nisu zvanično objavljene, izuzev što su se sporadično vrtjele na ovdašnjim radiostanicama.

Sponzori koncerta, koji počinje u 23 sata, su Stock BiH i Tuborg pivo, a partner ovog eventa je hotel “Sarajevo”.