Bajaga za Klix.ba pred nastup u Sarajevu: Pripremamo specijalan program

Piše: E. Lj./Klix.ba
27.7.2018. u 07:43
19
35
Bajaga za Klix.ba pred nastup u Sarajevu: Pripremamo specijalan program
19
Bajaga za Klix.ba pred nastup u Sarajevu: Pripremamo specijalan program Foto: D. S./Klix.ba
Najveće hitove iz svih perioda 35-godišnje karijere uz koje su odrastale mnoge generacije, ali i pjesme s aktuelnog albuma "U sali lom" pjevat će Momčilo Bajagić Bajaga sa svojim Instruktorima u Sarajevu gdje će 27. jula u sklopu festivala "Baščaršijske noći" nastupiti u Domu mladih.
Za Sarajevo i njegovu publiku vežu ga lijepe uspomene, kaže nam Bajaga i dodaje kako uvijek voli doći u glavni grad BiH.

"U Sarajevo dolazim još od osamdesetih godina prošlog stoljeća. Imam mnogo prijatelja, na mnogo mjesta sam svirao, a publika nas je uvijek odlično primala tako da se radujem i ovom dolasku u Sarajevo. Posebno me raduje što dugo nismo svirali veliki koncert, a sad imamo i novi program koji jedva čekam predstaviti sarajevskoj publici", rekao je Bajaga.

U razgovoru za Klix.ba otkrio je kako sa Instruktorima za Sarajevo sprema specijalan program.

"Bit će to izbor najvećih hitova iz naše karijere, ali i nekoliko novih pjesama sa novog albuma za koje znamo da publika već zna", rekao je.

Popularnost pjesama sa albuma "Sa druge strane jastuka", "Jahači magle" i "Prodavnica tajni" ne jenjava, a Bajaga nam kaže da je razlog to što je riječ o veoma kvalitetnim pločama.

Studijski album " U sali lom" objavili su prije nekoliko mjeseci, šest godina nakon posljednjeg albuma "Daljina, dim i prašina". Publika i kritičari su devet novih pjesama nošenih prepoznatljivim Bajaginim vokalom i nepogrešivom rock poetikom veoma dobro prihvatili, a reakcije su i više nego dobre.

"Vidio sam nekoliko veoma pozitivnih kritika i u medijima Bosne i Hercegovine. Za sada se najviše slušaju prve tri singl pjesme 'U sali lom', 'Bilo bi lako' i 'Može da te ubije grom', no spremamo i nove singlove za jesen. Drago mi je što na svirkama vidim da ljudi već znaju nove pjesme, čak i one za koje nismo radili spot i koje nismo postavili na YouTube", rekao je.

Iako sa Žikom Milenkovićem neprekidno sarađuje skoro 40 godina, tek na ovom albumu je Žika ponovo komponovao duetsku pjesmu. Riječ je o pjesmi "Severac" koja tematikom podsjeća na kultnu pjesmu "Život je nekad siv, nekad žut".

Sredinom ovog mjeseca Bajaga i Instruktori prvi put su nastupili na EXIT-u, najboljem evropskom festivalu.

"Drago mi je što smo prvi put nakon 18 godina postojanja EXIT-a svirali udarni dan na glavnoj bini u dobro vrijeme. Produkcija je bila impresivna, da kažemo svjetska, a publike je bilo mnogo i odlično nas je primila. Moram dodati da će naš nastup u Sarajevu biti duži od ovog na EXIT-u, jer vam tamo festivalski program određuje satnicu", rekao je dodajuči kako po festivalima i koncertima sreće veoma dobre mlade bendove iz regiona kojima želi mnogo sreće.

Momčilo Bajagić Bajaga je muzičku karijeru započeo 1974. godine kao pjevač grupe TNT. Četiri godine poslije postao je ritam gitarista Riblje čorbe za koju je napisao nekoliko kultnih hitova. Šest godina poslije započeo je solo karijeru koja traje i danas.

"Sve mi je do sad u karijeri dosta brzo prošlo, vjerovatno zato što sam puno radio. Sve u svemu do sada sam zadovoljan i početkom i cjelokupnom karijerom", rekao je.

U godini u kojoj obilježavaju 35 godina postojanja Bajaga & Instruktori prvi put će nastupiti u Areni Pula, a nakon toga u okviru promotivne turneje slijede koncerti u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Splitu, Novom Sadu i mnogim drugim mjestima regiona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: