U programu nove i stare pjesme
3

Bajaga obećao dobar provod na sutrašnjem koncertu

Piše: M.B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fanovi Bajage i Instruktora sutra će u Domu mladih imati priliku prvi put uživo čuti sve pjesme sa novog albuma "Daljina, dim i prašina". Pjevač grupe Momčilo Bajagić Bajaga pozvao je sve svoje fanove da dođu na druženje te obećao dobar provod.

"Drago mi je da ćemo imati koncert u Domu mladih jer je to moje omiljeno mjesto. Davne 1984. godine sam nastupao prvi put s ovim bendom uz Zabranjeno pušenje i Valentino. Sad je u pitanju novi album i nove pjesme. Spremili smo odličan program u kojem će biti i starih pjesama koje odavno nismo svirali", rekao je Bajaga na današnjoj konferenciji za novinare.

Bajaga je danas govorio i o svojoj prvoj zbirci pjesama "Vodič kroz snove" koja je u prodaji skupa s novim CD-om.

"Napisao sam 250 pjesama od kojih je 70 u zbirci. Tu su pjesme koje sam pisao za naš bend, drugi dio su pjesme koje sam pisao za Riblju Čorbu i Zdravka Čolića, a treći dio su pjesme sa novog albuma", kazao je Bajaga i dodao kako je oduševljen jer je do sada potpisao preko 10.000 primjeraka zbirke za svoje fanove što pokazuje da se CD, uz koji zbirka dolazi, odlično prodaje.

Na novinarsko pitanje koje se odnosilo i na njegovu pjesmu "Ja mogu sve sa 22", šta je to što može sada sa 52 godine, Bajaga je odgovorio:

"Sa 22 sam bio pun energije, ali nisam imao iskustva i dovoljno pameti. Sada sam dosta stariji, imam manje energije ali više pameti i iskustva tako da to upotpunjava jedno drugo. Drago mi je da Bajaga i Instruktori opstaju na sceni skoro 30 godina i da je od šest članova starog benda ostalo četiri."

Bajaga iz Sarajeva kreće na turneju po Sloveniji i Makedoniji, a Novu godinu će dočekati na Zlatiboru u Srbiji.

Karte za sutrašnji kocert su puštene u prodaju prije šest dana, a organizatori upozoravaju da je broj ograničen. Prodaja će trajati još sutra do 20 sati. Bajaga je kazao kako će koncert trajati 2,5 sata.

"Pozivam sve da dođete na lijepo druženje s Bajagom i Instruktorima", poručio je šarmantni pjevač.