Noć hitova
34

Bajaga & Instruktori priredili odličnu zabavu u tuzlanskom Mejdanu

Piše: A. K.
Koncert Momčila Bajagića Bajage i njegovih Instruktora održan je večeras u maloj dvorani Sportskog centra Mejdan u Tuzli.

Bila je ovo jedinstvena prilika da sve generacije uživaju u posebno odabranim Bajaginim hitovima, a ova muzička noć počela je numerom "Dobro jutro".

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

"Dobro veče, Tuzla, dobro veče, dragi prijatelji. Veliko mi je zadovoljstvo da smo ovdje kod vas nakon osam godina ponovo i da možemo predstaviti album 'U sali lom'. Neću da pričam mnogo i idemo s muzikom dalje", rekao je vidno raspoloženi Bajaga te otpjevao pjesmu "Sa druge strane jastuka".

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

Večerašnji koncert upriličen je u okviru obilježavanja tri i po decenije solo karijere ovog rock pjevača, ali i promocije novog albuma "U sali lom", koji je naišao na odličan prijem kod publike, ali i kritike.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

Bajaga je u ranijem razgovoru za Klix.ba posljednji album ocijenio kao jedan od boljih koji je nastao u njegovoj karijeri, a pred publikom u Tuzli izveo je nekoliko kompozicija iz ovog diskografskog izdanja. Među njima se posebno istakla istoimena numera "U sali lom" koju su okupljeni u Mejdanu uglas otpjevali do posljednjeg takta.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

Bajaga i Instruktori u Tuzli su posljednji put svirali 2011. godine, a nakon grada soli se sele u zagrebačku Arenu gdje pripremaju poseban nastup.