Uživanje u hitovima
243

Bajaga i instruktori spustili zavjesu na prvu noć festivala Live Stage u Sarajevu

D. B.
U okviru prvog muzičkog festivala Live Stage u petak navečer je u Sarajevu odžan nastup srbijanskog rock benda Bajaga i Instruktori.

Iza nas je prvi dan muzičkog festivala Live Stage na kojem će u trodnevnom programu nastupiti 27 poznatih imena iz svijeta pop, rock i elektronske muzike.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Nakon što je odličnu atmosferu napravio poznati sarajevski bend Zabranjeno pušenje, uslijedio je nastup grupe Bolero, a na sceni su se pojavili Bajaga i Instruktori, koji su dodatno svojim poznatim hitovima uveličali sjajnu muzičku noć.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

“Drago mi je što smo večeras ovdje i što sviramo Live Stageu, nekad u budućnosti ćemo se hvaliti što smo sviralo baš na prvom izdanju”, rekao je Bajaga nakon što je otpjevao pjesmu “Dobro jutro”.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Nakon toga su se nizali hitovi koji su obilježili karijeru Bajage i Instruktora. “Berlin”, “Verujem, ne verujem”, “Kad hodaš” i “Godine prolaze” samo su neki od hitova koje je publika pjevala uglas s Bajagom.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

“Ovdje smo prije nešto više od 35 godina odsvirali prvi koncert i to sa Zabranjenim pušenjem. Drago mi je što smo večeras opet tu s našim drugaroma”, rekao je gitarista Žika Milenković.

Tokom festivala će na Live Stageu nastupiti Crvena jabuka, Van Gogh, Hladno pivo, Kiki Lesendrić i Piloti, Skroz, Regina, Atomi i drugi.