Muzika
0

VIDEO / Bajaga i Instruktori snimili spot za pjesmu "Daljina, dim i prašina"

Klix.ba
Bajaga i Instruktori odlučili su se za neuobičajen korak objavivši trailer kao najavu novog spota za pjesmu "Daljina, dim i prašina", koji će biti prikazan u srijedu 12. decembra u 12:00 sati.

U spotu za naslovnu pjesmu novog albuma "Daljina, dim i prašina", uz Momčila Bajagića i članove benda koji se pojavljuju u spotu, glavna uloga je povjerena izuzetno cjenjenom srpskom glumcu Srđanu Žiki Todoroviću.

Spot "Daljina, dim i prašina", treći po redu sa istoimenog albuma, snimljen je početkom novembra u Beogradu i obližnjoj Deliblatskoj peščari. Prvi spot za pjesmu "Ako treba da je kraj" pojavio se prošle jeseni, a drugi ovoga proljeća za singl "Vreme".

Najnoviji spot ponovo je povjeren režiseru Žare Batinoviću i producentici Marčeli Zanki iz splitske kuće Urban Jungle, koji su radili i prethodni spot "Vreme". Za styling benda bila je zadužena modna kreatorica Nataša Šarić.

Bajaga i Instruktori trenutno su na turneji kojom promoviraju novi album "Daljina, dim i prašina", a u Sarajevu će nastupiti 14. decembra u Domu mladih.