Muzika
0

FOTO / Bajaga i Instruktori nastupili na Sarajevo Music Stageu

Klix.ba
Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
Sarajevo Music Stage 2012. nastavljen je jučer, u subotu nastupom rock and roll veterana - Bajage i Instruktora.

U prepunoj sali Doma mladih posjetitelji su željno iščekivali frontmana ovog legendarnog ex-Yu benda, Momčila Bajagića Bajagu, koji je zajedno sa Instruktorima na pozornicu stupio oko 1 sat ujutro, a koncert su otvorili pjesmom "Ako treba da je kraj" sa njihovog novog albuma "Daljina, dim i prašina".

Na drugom koncertu Sarajevo Music Stagea publika je mogla uživati upravo u pjesmama sa novog albuma u kombinaciji sa starim hitovima kao što su "Verujem, ne verujem", "Plavi safir", "Život je nekad siv nekad žut"... Bajaga i Instruktori još jednom su priredili muzički spektakl za sve ljubitelje rock and rolla.

Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
Sarajevo Music Stage 2012. nastavlja se večeras koncertom sarajevske grupe Hari Mata Hari, na čelu s muzičarem Harijem Varešanovićem, koji je na bh. muzičkoj sceni prisutan već 25 godina.

Treći koncert u okviru Sarajevo Music Stagea 2012. održat će se pod pokroviteljstvom BH Telecoma, telekomunikacione kompanije koja je već godinama etablirana kao najjače i najpouzdanije rješenje za komunikacijske potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini.

Sarajevo Music Stage nastavit će se potom koncertima Kultur Shocka (ponedjeljak, 9. juli), Amire Medunjanin (utorak, 10. juli), Tonija Cetinskog (četvrtak, 12. juli), Urbana & 4 i Negativea (petak, 13. juli), te Mostar Sevdah Reuniona (subota, 14. juli).

Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
Svi koncerti, osim nastupa Amire Medunjanin, započinjat će tačno u ponoć, a ulaz u Dom mladih će biti otvoren od 22 sata. Na koncert Amire Medunjanin moći će se ući od 21 sat, a koncert će započeti u 22 sata.

Ulaznice za Sarajevo Music Stage, po jedinstvenoj cijeni od 20 KM po večeri, mogu se kupiti isključivo na ovlaštenim biletarnicama ispred KSC Skenderije i Bosanskom kulturnom centru. Više informacija o Sarajevo Music Stageu dostupno je na Facebook pageu.