U režiji Harisa Dubice
0

FOTO / Azra Halilović u Švicarskoj snimila spot za "Kad zlato posivi"

Klix.ba
Azra Halilović je prije nekoliko sedmica objavila novi singl pod nazivom "Kad zlato posivi", koji potpisuju Hari Varešanović i Nihad Voloder, a u Švicarskoj je sada snimila i videospot čiju režiju potpisuje Haris Dubica.

Izbor lokacije omogućio je snimanje helikopter kamerom, a o saradnji s Dubicom Azra je izjavila: "Već nekoliko godina pratim njegov rad i uvijek su mi se dopadale njegove svježe i raznovrsne ideje. S obzirom da se Hari ovim poslom bavi tek nekoliko godina fascinirana sam njegovim uspjesima i profesionalnim pristupom. Osim toga, i on je Sanjanin, čak smo i ista generacija, pa kako onda ne bih snimila spot pod njegovom režiserskom palicom kad se sve fino uklapa".

U spotu se pojavljuje i zgodni maneken Amen Husejnović, rodom iz Tuzle. Prva scenu snimana je na jednom drvenom mostu, a posebno zanimljivo bilo je kada je režiser Azri predložio da se, iako je bila u štiklama i kratkoj haljini, popne na gomilu šljunka.
"Druga jako simpatična scena je bila kod vodopada. Tu se Haris zaista ispostavio jako spontanim, pa mi je predložio da na minusima jednostavno uđem bosa u vodu", priča ova pop pjevačica iz Sanskog Mosta i dodaje: "Posao je posao."