|

Avril Lavigne o borbi s Lajmskom bolesti: Ujed bube može da vam totalno uništi život

Avril Lavigne o borbi s Lajmskom bolesti: Ujed bube može da vam totalno uništi život
14
Klix.ba
8.9.2018. u 18:51
24
komentara
14

dijeljenja
Avril Lavigne o borbi s Lajmskom bolesti: Ujed bube može da vam totalno uništi život Foto: EPA-EFE
Kanadska pjevačica Avril Lavigne najavila je da će 19. septembra objaviti singl "Head Above Water". U otvorenom pismu upućenom javnosti govorila je o borbi s Lajmskom bolesti, od koje je oboljela prije nekoliko godina
Independent podsjeća da je bolest zaustavila njenu karijeru koja je u tom trenutku bila u usponu.

Pjevačica je u otvorenom pismu navela da su joj to bile "najgore godine života" i da je bila u fazi "teške životne borba". Lajmska bolest dijagnostificirana joj je 2015. godine, odnosno samo dvije godine nakon što je izdala svoj posljednji, peti po redu, album.

"Provela sam godine u borbi protiv ove opake bolesti. U jednom trenutku sam morala da prihvatim smrt i mogla sad da osjetim kako mi se tijelo gasi. Izgledalo je kao da se davim, kao da tonem i da mi je potrebno da izađem na površinu i udahnem vazduh. Kao da sam bila u rijeci, a struja me je vukla dole, a tako mi je očajnički trebalo da udahnem vazduh", napisala je Lavigne.

Lajmska bolest je bakterijska infekcija koja može da dovede do brojnih fizičkih i mentalnih problema, ukoliko se ne opazi na vrijeme, a uglavnom je na ljude prenose krpelji. Liječi se antibioticima, a ukoliko ne dođe do komplikacija oporavak traje nekoliko mjeseci.

Lavigne je pismo javnosti uputila s ciljem podizanja svijesti o ovoj opakoj bolesti navodeći da jednostavan ujed bube može totalno da ljudima uništi život.

"Ljudi ne shvataju da ova bolest mora da se liječi odmah", zaključila je ona.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...