U Puli
17

Avril Lavigne će naredne godine održati prvi koncert u Hrvatskoj, cijena ulaznica od 65 do 150 eura

L. R.
Avril Lavigne (Foto: EPA-EFE)
Avril Lavigne (Foto: EPA-EFE)
Svjetski poznata pjevačica Avril Lavigne će u sklopu svoje turneje "Love Sux" naredne godine održati koncert u pulskoj Areni.

Kako je objavljeno na platormi za prodaju ulaznica Eventim.hr, koncert će se održati u 17. juna 2024. godine, a kupovina ulaznica bit će dostupna od 1. decembra s početkom u 10 sati. Cijena ulaznica bit će u rasponu od 65 do 150 eura.

Ovo će ujedno biti i prvi nastup kanadske senzacije u Hrvatskoj.

Inače, 39-godišnja pjevačica proslavila se kada je imala 16 godina, a svoj prvi ugovor potpisala je sa 17 godina. Njen prvi album "Let Go" iz 2002. godine prodan je u više od 16 miliona primjeraka i tako postao osmi najprodavaniji album 21. vijeka.

Neki od njenih najvećih hitova su: "Complicated", "I'm With You", "My Happy Ending", "Sk8er Boi" "Wish You Were Here", "When You're Gone", "What The Hell" i "Nobody's Home", a njen hit "Girlfriend" bio je prvi koji je imao 100 miliona pregleda na YouTubeu.

Također, može se pohvaliti s osam nominacija za prestižnu nagradu Grammy i u to različitim kategorijama, a osvojila je brojne nagrade kao što su MTV Music Award i BRIT Music Award. Ona čak drži i Guinnessov rekord kao najmlađa solo izvođačica koja je bila na vrhu britanske ljestive.