{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Avril i Sum 41 se bore sa SARS-om

30.5.2003. u 17:25
0
0
Avril i Sum 41 se bore sa SARS-om
0
Avril i Sum 41 se bore sa SARS-om
Dok većina bendova još uvijek otkazuje koncerte u Torontu zbog straha od SARS-a, kanadska muzička elita koja uključuje Avril Lavigne, Sum 41 i Sarah McLachlan se udružuje u borbi protiv SARS-a.
Na velikom koncertu koji će se u Torontu održati 21. juna će nastupiti Avril Lavigne, Sum 41, Sarah McLachlan, Barenaked Ladies, Our Lady Peace, Glenn Lewis, Remy Shand i Tragically Hip. Svrha koncerta je suzbijanje straha od SARS-a i ponovno razvijanje turizma koje je veoma loše u Torontu otkad se ova bolest pojavila u glavnom gradu Kanade. Pretpostavlja se da će koncertu prisustvovati 70 hiljada ljudi.
Ideja je nastala nakon što su mnogi, među njima i Kelly Clarkson i Lisa Marie Presley otkazali koncerte u Torontu. Ove sedmice je Staind otkazao sesiju s potpisivanjem autograma i koncert s grupom Cold iz straha od bolesti. "Nadamo se da će ovaj koncert privući mnogo turista u Toronto ovog ljeta, i zato smo organizovali događaj koji će možda ponovo grad vratiti u život.", kaže glasnogovornik Brett Gallagher.

SARS je u Torontu zabilježen u martu i otada je bilo 27 smrtnih slučajeva, dok je turistička industrija izgubila oko 763 miliona dolara. Organizacija WHO (World Health Organization) je ranije ovog mjeseca izjavila kako je sigurno putovati u Toronto jer je epidemija suzbijena, iako je grad još uvijek na listi teritorija sa pojavom SARS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: