U Budvi
12

Autori hitova decenije i najtraženiji britanski dance trio Disciples stižu na Sea Dance

Klix.ba
Najtraženiji britanski dance trio Disciples pridružit će se svom prijatelju i mentoru Davidu Guetti u završnoj noći ovogodišnjeg Sea Dance festivala na plaži Buljarica u Budvi, jednoj od najljepših plaža Jadrana.

Na veliko finale ljetnje sezone u nedjelju, 1. septembra, popularni hitmakeri iz Londona donose pjesme koje se posljednjih nekoliko godina doslovno ne skidaju sa svjetskih radio stanica, a njihov najveći hit "How Deep Is Your Love" sa pravom se smatra jednom od pjesama koje su obilježile deceniju na izmaku. Pjesma koju su inicijalno sami napisali i snimili sa norveškom pjevačicom Inom Wroldsen toliko se svidjela čuvenom producentu Calvinu Harrisu da je odmah ponudio da je izdaju zajedno, a spot u kojem igra zanosni supermodel Gigi Hadid danas broji više od vrtoglavih 1.3 milijarde YouTube pregleda uz dvije BRIT nominacije i MTV nagradu. Njihov vanserijski talenat prvi je prepoznao legendarni Pete Tong za čiju su izdavačku kuću izdali sjajnu klupsku ploču "Catwalk", ali ubrzo poslije i prvi veliki radijski "They Don't Know" koju je prestižni BBC Radio 1 puštao dan i noć. Strijeloviti uspjeh se nastavio sve do danas, a status udarnih zvijezda zacementirali su ljetnjim house himnama "On My Mind" i "Jealousy". Glastonbury, Leeds, Creamfields i EXIT samo su neki od najvećih svjetskih festivala na kojima su nastupali, a danas nose program kluba Ushuaia, najmasovnijeg na Ibizi, gdje nastupaju rame uz rame sa imenima kao što su upravo njihovi nekadašnji mentori i današnji saradnici, Calvin Harris i David Guetta, ali i još jedna Sea Dance zvijezda - Sven Vath.

Uz britanske zvijezde u ovom talasu Sea Dance izvođača stiže i mlada njemačka producentkinja i DJ zvijezda Lovra koja je svojim talentom zavrijedila pažnju velikih imena svjetske elektronske muzičke scene počev od Davida Guette, Armanda van Heldena, Basement Jaxxa i Felixa da Housecata sa kojima je nastupala širom svijeta. O maestralnosti Lovre, mlade umjetnice iz Berlina, upravo svjedoči činjenica da je sa Davidom Guettom održala čak 17 nastupa na njegovim čuvenim Big zabavama u klubu Ushauia na Ibizi, ali i klubu Hi koji je naslijedio nekadašnji Space. Na glavnoj bini festivala nastupit će i jedan od najtraženijih DJ-eva i producenata sa Balkana, makedonski genije Galoski koji također uživa podršku Davida Guette, ali i drugih velikana kao što su Dimitri Vegas & Like Mike, Afrojack, Nicky Romero, Fedde Le Grande i drugi. Pod drugim alijasom Sand & Sense objavio je i singl “Cold Night” koji je iskočio iz okvira regionalne popularnosti i svrstao se među najslušanije numere na čuvenom BBC Radio 1.

Na Sea Dance dolazi i DJ zvijezda Wags, prepoznatljiv po energičnim i jedinstvenim nastupima koji podižu atmosferu do usijanja, i već punu deceniju slovi za jednog od najboljih house izvođača. U svojoj bogatoj karijeri i nastupima na brojnim svjetskim podijumima, upisao je čak pet uzastopnih nastupa na Ultra festivalu. Na budvansku rivijeru stiže i crnogorski talentovani duo Vill&Vash, koji je za kratko vrijeme osvojio simpatije publike širom regiona, ali i Europe, a zabava na Jadranu i ove godine priprema TDI stage. Ova bina na jednom mjestu okupiće najzanimljivije domaće i regionalne DJ zvijezde među kojima su Mark Funk, Danny Cruz, Oysha, Mirko & Meex, Divolly & Markward, Wreckage, Leo Fragogiannis, Rosske, Mario Eddie, Mr Mips i Davor Billyc.

Šesti Sea Dance bit će održan od petka, 30. augusta, do nedjelje, 1. septembra na skrivenom biseru jadranske obale, plaži Buljarica u Budvi. Nastupe su do sada potvrdili najuspješniji muzički producent 21. vijeka i jedan od najtraženijih muzičkih izvođača na svijetu David Guetta, otac globalnog techno pokreta i trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog DJ-a Sven Väth, jedan od najcijenjenijih elektronskih izvođača Richie Hawtin, vodeći njemački producent i DJ Robin Schulz, francuska klupska senzacija, duo Ofenbach, i famozni njemački producent Recondite. Tu su i regionalni asovi kao što su veliki Darko Rundek, moćna Senidah i popularni balkanski reperi Surreal, Fox, Kuku$, Hazze i Bekfleš.